Ölprovningar

 

Du bestämmer själv vilken typ av provning du och ditt sällskap vill ha; vilken typ av öl ni vill prova, hur mycket och hur många samt var ni vill vara någonstans. Vi skräddarsyr provningen helt efter dina önskemål varför även priset justeras individuellt.

Nedan följer att antal förslag på olika provningar som kanske kan hjälpa dig att inspireras till just DIN unika provning:

 1. Den stora ölresan
  Vi reser genom tid och rum för att pröva oss igenom inte mindre än 8 specifika öltyper för att se hur dessa växte fram, ackompanjerad av lustiga anekdoter from en svunnen tid. Vi startar i forna Mesopotamien för ca 9000 år sedan och gör sedan stopp i både Asien och Europa för att avsluta i USA strax efter förbudstiden i början 1920-talet.
 2. En himla många öl
  Här provar vi oss igenom en en hel rad tokiga, udda eller bara konstiga öl. Målet för kvällen är att alla medverkande, vid provningens slut, ska ha prövat minst en ölsort som de inte känner igen sedan tidigare och förhoppningsvis hittat en ny favorit. Tillsammans provar vi flera alternativa öl som ligger långt i från det gula lager-bubblet som vi normalt kallar öl. Det blir smaksensationer där vi provar allt möjligt mellan sött, surt, rökt och fruktigt men framförallt ska vi ha riktigt skoj
 3. Imperialprovningar
  Ett imperialöl är normalt ett öl som är starkare än 8%, vilket medför att ölet smakar mer då det är mer malt och humle per volymenhet. Ofta är de även av lite sötare karaktär då även alkoholen ger en viss sötma i sig. Historiskt är det främst Porter, Stout och IPA som var föremål för imperalstilen men i dagsläget kallar många bryggare sina starkaste brygder för imperialöl. En imperalprovning skulle kunna innebära en bladning av olika ölstilar men min egen specialitet är just Imperial Porter- & Stoutprovning.
 4. Ölquiz
  Har du full koll på det där med öl? Då tycker jag att du ska utmana polarna på öl-quiz för att verkligen avgöra vem som är bäst på öl – en gång för alla!

 

Lokal: Du bestämmer själv vart du vill att ölprovningen hålls, om det är på en pub, hemma hos dig eller någon anna stans. Behöver du hjälp att hitta en lämplig lokal hör du av dig, så hjälps vi åt att hitta det perfekta stället för dig och ditt sällskap.

För mer information eller bokning av provningar hör av dig till Sofie Weidenlöv eller surfa in under fliken ”boka”:

Mail: sofie@beertastings.se

Tel: 073 6133003