Om mig

Sofie Weidenlöv:

En är glad ölnörd med lite mer energi än vad tiden rymmer. På fritiden tränar jag judo, arbetar som PT och brygger öl som jag gärna tävlar med vid diverse hembryggartävlingar. När jag får tillfälle reser jag gärna utomlands och prova lokala bygder är alltid ett av målen!

Till vardags arbetar jag som ingenjör på konsultbolaget Carabiner AB, specialister inom Functional Safety Engineering. Mitt ölintresse växte under studietiden på Chalmers Tekniska Högskola när jag i ett försök att inte behöva hålla samma tempo som grabbarna började ”provsmaka” öl istället för att inmundiga en hel öl. Det var både lärorikt och billigt! Jag blev snabbt en go-to-person när det gällde olika öl eftersom jag oftast hade smakat på det mesta och nyfikenheten växte kring hur olika ölstilar vuxit fram.

Det bästa under studietiden (om man bortser från allt provsmakande ;-)) var utan tvekan Chalmerspsexet Vera där jag fick leka scenmästare och senare även stå på scen som ensemble, något som jag haft nytta av inför mina ölprovningar som ofta innehåller av en hel del spexande!